Κάνοντας την πιο «γεμάτη» φετινή της εμφάνιση, πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες από την έδρα της αδύναμης Βαγιαδολίδ (0-4). Ανοιξε νωρίς το σκορ, διπλασίασε στο φινάλε του ημιχρόνου και το «καθάρισε» με ένα τρίτο στο 67’, τη στιγμή που η Βαγιαδολίδ πίεζε για να μειώσει. Δύο γκολ πέτυχε ο Χουάνλου, από ένα οι Ρομέρο και Λουκεμπάκιο.
Μόλις μία ήττα, από την Μπαρτσελόνα, στις τελευταίες έξι αγωνιστικές για το συγκρότημα του Γκαρθία Πιμιέντα. Μένει σταθερά στη μέση της βαθμολογίας, μακριά από το άγχος για την παραμονή, αλλά για να μπει στο κόλπο της Ευρώπης χρειάζεται μεγαλύτερη συνέπεια και περισσότερη σταθερότητα στην απόδοσή της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν νικήσει σήμερα, θα πρόκειται για την πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που θα σημειώσει δύο διαδοχικές νίκες. Τελευταία φορά είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο πέρσι τον Απρίλιο. Στο «Πιθχουάν», πριν από το πρόσφατο 1-4 με την Μπαρτσελόνα, μετρούσε επτά σερί Under 2.5 γκολ (3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα).