Θα επιδιώξει να επαναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι από την περσινή σεζόν, χωρίς το καταστροφικό κλείσιμο. Αυτό ήταν το μοναδικό μελανό σημείο και το οποίο θα πρέπει να ξεχάσει ή κυρίως να μην επαναλάβει. Για την ακρίβεια, δεν ήταν ένα ποδοσφαιρικό γεγονός αυτό που στέρησε την άνοδο από τον κόουτς Νταβίντ Γκιόν.
Το γρήγορο 0-1 της Ροντέ στο 22’ έφερε αναστάτωση και επεισόδια στην κερκίδα, που δεν άργησαν να εξαπλωθούν. Συνέπεια να τραυματιστεί αντίπαλος ποδοσφαιριστής μην αφήνοντας περιθώρια στο διαιτητικό επιτελείο που ήταν υποχρεωμένο να διακόψει, βάσει κανονισμού, οριστικά το παιχνίδι. Ποδοσφαιρικά, η εικόνα των δύο ομάδων έδειχνε ότι θα μπορούσε να γυρίσει το σκορ και να επαναφέρει την «τάξη». Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και οι «γιρονδίνοι» θα δώσουν το «παρών» για 2η σερί σεζόν στη Β’ Γαλλίας.
Ο στόχος αντικειμενικός και ένας και αυτή τη σεζόν. Η άνοδος και τίποτε άλλο. Το ρόστερ της ομάδας έδειξε από πέρσι ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και η παρουσία του Νταβίντ Γκιόν αποτελεί «εγγύηση» για καλή πορεία και φέτος. Όλα βεβαίως θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, παρά τις δύο «φιλικές» νίκες επί Τρελισάκ (2-0) και GOAL FC (2-0), τις δύο ισοπαλίες με Πο (1-1) και Ανζέ (1-1) και την ήττα (0-1) από την Οσασούνα.