Μια χαρά στάθηκε στο Ντόρτμουντ κι ας ηττήθηκε (1-3) για τα προγνωστικα. Μέχρι να δεχτεί το 1-2 στο 72’ κοίταξε στα μάτια την αντίπαλό της, όσο απειλήθηκε τόσο είχε απειλήσει και το σκορ ήταν δίκαια στο 1-1. Μετά το δεύτερο τέρμα της γηπεδούχου δεν είχε τρόπο αντίδρασης απέναντι σε αρκετά κλειστή άμυνα.
Η ομάδα του Τόμας Λάιτς δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Στουτγκάρδης, έχει πρόσφατο ρεκόρ 4-4-3 στο πρωτάθλημα και το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε στη 14η θέση της βαθμολογίας, με λιγότερο «αέρα» οκτώ βαθμών από τη 16η Κολωνία και τη θέση των παιχνιδιών διαβάθμισης για την παραμονή.
Δεν αλλάζω κάτι στο σχόλιό μου για αυτήν. Συνεχίζει και κάνει καλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον. Μόνο στα 4/12 τελευταία επίσημα παιχνίδια της δέχτηκε άνω του ενός τέρματος, τα λες και… λογικά τα παιχνίδια που το έπαθε (στο Ντόρτμουντ, στο Λέβερκουζεν, στη Χόφενχαϊμ πιο πρόσφατα).
Ειδικά απέναντι στις ομάδες που επίσης μάχονται για την παραμονή είναι καλή ανασταλτικά. Στις τελευταίες έξι αποστολές της απέναντι σε ομάδες του δεύτερου μισού της βαθμολογίας δέχτηκε μόλις τέσσερα τέρματα.
Όταν υποδέχτηκε ομάδα «ανώτερη» και δεν ανοίχτηκε τα πήγε καλά. Δύο ισοπαλίες με Ντόρτμουντ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, νίκησε τη Στουτγκάρδη. Από την Γκλάντμπαχ έγινε σχεδόν φύλλο και φτερό, με τη Βέρντερ Βρέμης, την Κολωνία και τη Μάιντς έμεινε στην ισοπαλία, νίκησε την Ουνιόν Βερολίνου και τη Βόλφσμπουργκ. Έχει πάντως πρόσφατο ρεκόρ 3-3-0 ως γηπεδούχος.
Πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό της τον 22χρονο χαφ Άγκον Ελέζι από τη Βαράζντιν. Δεν έχω ιδέα για τον ποδοσφαιριστή, θα περιμένω να τον δω ώστε να κρίνω. Πήρε και τον παλιό της γνώριμο, τον 36χρονο τερματοφύλακα Αντρέας Λούτε από την Κάιζερσλαουτερν ώστε να έχει ένα αξιόπιστο Νο2, ένεκα του χρόνιου τραυματισμού του Έσσερ.
Δανεικό στη Βίντενμπρικ έδωσε τον αναπληρωματικό επιθετικό χαφ Πάνεβιχ (0/0). Απλά το αναφέρω, δεν έπαιζε ρόλο στα βασικά σχέδια του Λάιτς.