Πέρα για πέρα δίκαιη, αλλά παραπάνω αγχωτική από ότι θα έπρεπε η νίκη της Κρους Αζούλ με αντίπαλο την Κερέταρο. Η ομάδα του Βιθέντε Σάντσες έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, είχε δύο δοκάρια και τελικά χρειάστηκε μία μάλλον τυχερή ασίστ του Γιώργου Γιακουμάκη στον Άνχελ Σεπούβεντα στο 76′ για να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να πάρει τη νίκη (1-0).
Το τρίποντο αφενός ήταν το δεύτερο συνεχόμενο με το ίδιο σκορ (1-0 τη Σάντος Λαγκούνα την προηγούμενη) και αφετέρου τη διατήρησε στην πρώτη εξάδα, μόλις έναν βαθμό πάνω από την 7η και την 8η θέση, όπου βρίσκονται Πατσούκα και Χουάρες.
H «μάκινα» οφείλει να βρει λύσεις στο σκοράρισμα, καθώς για ακόμα ένα παιχνίδι δημιούργησε φάσεις, αλλά της έλειπε ο άνθρωπος που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ευκολία. Αυτό μπορεί να καμουφλάρεται απέναντι σε ομάδες όπως η Κερέταρο, αλλά ο ανταγωνισμός στα play-offs είναι κάτι το διαφορετικό.
Μεσοβδόμαδα είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να γεμίσει μπαταρίες ενόψει ενός πολύ απαιτητικού δεκαπενθήμερου, το οποίο περιλαμβάνει τις δύο αναμετρήσεις με τους Σιάτλ Σάουντερς για του 16 του CONCACAF Champions Cup και τα παιχνίδια με Μασατλάν, Μοντερέι και Σαν Λουίς για το Κλαουσούρα.