Α’ ΓΥΡΟΣ: Εξέλσιορ – Άγιαξ Β 2-0
- Η Εξέλσιορ ευνοείται από την παράδοση κόντρα στον Άγιαξ Β, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (6-2-0 με 4 διαδοχικές νίκες, οι 5/6 τελευταίες συναντήσεις τους έληξαν με Over).
Εταιρία | 1 | X | 2 | U 2.5 | O 2.5 | GG | NG |
---|
Α’ ΓΥΡΟΣ: Εξέλσιορ – Άγιαξ Β 2-0
Το εκτός έδρας ντέρμπι Νέων με την Ουτρέχτη Β, που ήταν προγραμματισμένο για την περασμένη Δευτέρα (3/2), αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ανάλογης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Είχε προηγηθεί το 3-0 από την Τέλσταρ, με το οποίο συμπλήρωσε 7 διαδοχικές εκτός έδρας ήττες. Δεν ήταν καλός στο α’ μέρος και βρέθηκε δικαίως πίσω με 2-0 (Εντατσούρι 21’, 40’), ενώ στις αρχές της επανάληψης δέχθηκε και 3ο τέρμα (Νόσλιν 49’). Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε, με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, αλλά το σκορ να μην αλλάζει.
Αν και παρέμεινε αήττητος στα πρώτα φετινά ταξίδια του (2-3-0), ο Άγιαξ Β έχει «κολλήσει» εσχάτως μακριά από το γήπεδό του, με αποτέλεσμα να παραμένει αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία της Β’ Ολλανδίας. Στο Άμστερνταμ, αντίθετα, προέρχεται από 4 διαδοχικά τρίποντα, σκοράροντας σε κάθε ένα εξ αυτών τουλάχιστον από δύο γκολ. Θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο σερί του, αν και το επίπεδο δυσκολίας του επόμενου ματς είναι υψηλό.
Παραμένουν αμφίβολοι ο 17χρονος στόπερ Μπόουμαν (10/0) και ο καλός εξτρέμ Μπάνελ (15/3). Τραυματίες ο μεσοεπιθετικός Βολφ (10/1) και ο εξτρέμ Φαν Άξελ Ντόνχεν (3/0). Μακροχρόνια εκτός δράσης ο Βέλγος στόπερ Μπούτερα.
Έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από την ουραγό Φίτεσε (1-3). Μπαίνοντας νωχελικά, δέχθηκε νωρίς δύο γκολ (Χάουσμαν 13’, Ντε Ρεχτ 16’) και δεν εκμεταλλεύτηκε κάποιες ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα. Στην επανάληψη δεν βρήκε διαδρόμους κι ένα λάθος εξανέμισε κάθε ελπίδα (Γεγκοϊάν 72’), με την πίεση που άσκησε στο φινάλε να φέρνει απλά τη μείωση του σκορ (Ντάουφεσταϊν 93’).
Αυτή ήταν η 2η ήττα στις τελευταίες 3 αγωνιστικές για την Εξέλσιορ (1-0-2), η οποία είδε τους διώκτες της να πλησιάζουν σε απόσταση βολής μετά και τα αποτελέσματα της Παρασκευής (7/2). Πάντως, έχει τώρα την ευκαιρία να αποσπαστεί ξανά στο +4, αλλά και να εκμεταλλευτεί τη 2η διαδοχική ήττα της πρωτοπόρου Φόλενταμ και να πλησιάσει στο -1 την κορυφή. Αρκεί, να επιβεβαιώσει την παράδοση κόντρα στον Άγιαξ Β (6-2-0, 4 σερί νίκες).
Περιμένουν το ντεμπούτο τους ο δεξιός μπακ Μάρτενς ο χαφ Τίλεμανς (16/0 με τη Φίτεσε) και ο στόπερ Ματέι, ο οποίος είχε αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν στο κλαμπ (188 συμμετοχές το διάστημα 2011-19), διατελώντας και αρχηγός του. Έχει υποστεί ρήξη χιαστών και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο καλός μεσοεπιθετικός Χάρτγες (21/4). Τραυματίες, επίσης, ο αμυντικός Ρέις (10/1) και χαφ Μπλομ (2/0).
Θ | ΟΜΑΔΑ | Β | ΑΓ | Ν | Ι | Η | ΓΚΟΛ | +/- |
---|
ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ | ΗΜ. | ΣΚΟΡ | ΤΕΛ. |
---|
ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ | ΗΜ. | ΣΚΟΡ | ΤΕΛ. |
---|
ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ |
---|
ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ |
---|
GOAL | OVER | UNDER | ΑΓΩΝΕΣ |
---|
GOAL | OVER | UNDER | ΑΓΩΝΕΣ |
---|
GOAL | NO GOAL | ΑΓΩΝΕΣ |
---|
GOAL | NO GOAL | ΑΓΩΝΕΣ |
---|
0-1 | 2-3 | 4-6 | 7+ |
---|
0-1 | 2-3 | 4-6 | 7+ |
---|
ΗΜ/ΤΕΛ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|
ΗΜ/ΤΕΛ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|
ΣΚΟΡ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|
ΣΚΟΡ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|
15ΛΕΠΤΟ | ΥΠΕΡ | ΚΑΤΑ |
---|
15ΛΕΠΤΟ | ΥΠΕΡ | ΚΑΤΑ |
---|
ΠΑΙΚΤΗΣ | ΚΙΤΡΙΝΕΣ | ΚΟΚΚΙΝΕΣ |
---|
ΠΑΙΚΤΗΣ | ΚΙΤΡΙΝΕΣ | ΚΟΚΚΙΝΕΣ |
---|
ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL |
---|
ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL |
---|
ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL | ΠΕΝΑΛΤΙ | 1ος ΣΚΟΡΕΡ |
---|
ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL | ΠΕΝΑΛΤΙ | 1ος ΣΚΟΡΕΡ |
---|
ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ | ΗΜ. | ΣΚΟΡ | ΤΕΛ. |
---|