- Αγώνας ρεβάνς προημιτελικών του Nations League για την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- η διαδικασία των πέναλτι.
- Α’ ματς: Ιταλία – Γερμανία 1-2.
- 42 συνολικά οι αναμετρήσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία. 25 ως Ενωμένη, 12 με τη Δυτική και 4 με την Ανατολική (το διάστημα 1955 – 1988), 16-15-11 ο απολογισμός με τέρματα 59-52 υπέρ της «σκουάντρα ατζούρα».
- Τελευταία τους συνάντηση σε γερμανικό έδαφος τον Ιούνιο του 2022 στο Μενχενγκλάντμπαχ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League, 5-2 υπέρ της Γερμανίας.
- Η Γερμανία έχει πρόσφατο ρεκόρ 4-3-0 στο κουπόνι (η μία νίκη στα πέναλτι) στις αναμετρήσεις της, ανεξαρτήτως έδρας, με την Ιταλία. Τελευταία ήττα το 1-2 στον ημιτελικό του Euro 2012.
- Over 2,5 πέντε από τα επτά ματς που έδωσε η Γερμανία στο Nations League.
- G/G + Over 2,5 έξι από τα συνολικά επτά παιχνίδια της Ιταλίας στο Nations League.
- Διαιτητής της αναμέτρησης ο Πολωνός Μαρτσίνιακ. Σε 31 συνολικά παιχνίδια στη σεζόν μετράει 121 κίτρινες κάρτες (3,90 μ.ο ανά αγώνα) και 8 πέναλτι (0,25 μ.ο).
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
- Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
Εταιρία | 1 | X | 2 | U 2.5 | O 2.5 | GG | NG |
---|
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Facts Αγώνα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ρεπορτάζ
Η εικόνα της στην Ιταλία έδωσε συνέχεια στους προηγούμενους μήνες. Αγωνιστικό στιλ με πολλά τρεξίματα, που αναζητάει το ρίσκο, το κλέψιμο, και αφήνει τη διαρκή αίσθηση πως το παραμικρό λάθος, σε κίνηση ή απόφαση, θα την αφήσει εκτεθειμένη.
Είναι, όμως, στιλ πρωτοβουλίας και επιβολής. Στιλ επιθετικό. Είναι ο δύσκολος δρόμος. Αυτός που δεν ακολουθούν πολλοί προπονητές. Αυτός που όσο εύκολα μπορεί να κάνει «μάγκα» τον θιασώτη, τόσο εύκολα μπορεί να τον εκθέσει.
Το 2-1 με το οποίο νίκησε την Πέμπτη πήγε το πρόσφατο ρεκόρ της στο 11-4-1. Η ήττα ήρθε στην παράταση από την Ισπανία στον προημιτελικό του Euro 2024. Πολλά άρεσαν στον Γιούλιαν Νάγκελζμαν, ένα του έκατσε στον λαιμό. Η διαρροή της αρχικής ενδεκάδας του στον Τύπο, μία μέρα πριν από τη συνάντηση. Το είπε δημόσια, ξεκάθαρα. «Κάνατε πιο εύκολο το έργο του Σπαλέτι», είπε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Εν πάση περιπτώσει, αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα που πρέπει να λύσει, αν το θέλει, ο τεχνικός των Γερμανών. Η αποψινή ρεβάνς είναι στο προσκήνιο. «Ούτε εμείς, ούτε οι Ιταλοί, είχαμε χρόνο ώστε να αναλύσουμε το πρώτο παιχνίδι. Εκτιμώ ότι και στο Ντόρτμουντ θα δούμε πράγματα που είδαμε και στο Μιλάνο», σημείωσε.
Αγωνιστικά νέα
Σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα της Πέμπτης, ο Κλάιντιστ αναμένεται να αρχίσει βασικός αντί του Μπούρκαρντ. Ένα κρυολόγημα περιορίζει τον τελευταίο σε ρόλο αναπληρωματικού.
Ερωτηματικό και ο αριστερός μπακ. Αν ο Νάγκελζμαν διαλέξει επιθετική τακτική στην αρχή, θα δούμε είτε τον Ράουμ, είτε τον Μίτελστεντ. Αν διαλέξει πιο προσεκτική, θα δούμε τον Σλότερμπεκ, που τα πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο στο Μιλάνο.
Το 4-2-3-1 αυτού του διαστήματος, αναμένεται να είναι η αρχική διάταξη απόψε. Στην Ιταλία οι Γερμανοί άρχισαν τη συνάντηση με 4-2-2-2, αλλά δεν τους βγήκε. Επιστροφή, λοιπόν, στο πιο δοκιμασμένο, 4-2-3-1.
Η αποστολή της Γερμανίας
Τερματοφύλακες: Όλιβερ Μπάουμαν (Χόφενχαϊμ), Αλεξάντερ Νίμπελ (Στουτγκάρδη), Στέφαν Ορτέγκα Μορένο (Μάντσεστερ Σίτι).
Αμυντικοί: Γιάν Ορέλ Μπισέκ (Ίντερ), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Μαξιμίλιαν Μίτελστεντ (Στουτγκάρδη), Νίκο Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Ρόμπιν Κοχ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Ντάβιντ Ράουμ (Λειψία), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζόναθαν Τα (Λέβερκουζεν).
Μέσοι: Ναντιέμ Αμίρι (Μάιντς), Ρόμπερτ Άντριχ (Λέβερκουζεν), Λεόν Γκορέτσκα (Μπάγερν), Λιρόι Σανέ (Μπάγερν), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν), Πάσκαλ Γκρος (Ντόρτμουντ), Άνγκελο Στίλερ (Στουτγκάρδη).
Επιθετικοί: Καρίμ Αντεγέμι (Ντόρτμουντ), Γιόναταν Μπούρκαρντ (Μάιντς), Τιμ Κλάιντιστ (Γκλάντμπαχ), Τζέιμι Λέβελινγκ (Στουτγκάρδη), Ντένιζ Ούνταβ (Στουτγκάρδη).
Προπονητής: Γιούλιαν Νάγκελζμαν.

ΙΤΑΛΙΑ
Ρεπορτάζ
Η αναλαμπή ενός ημιχρόνου δεν ήταν αρκετή. Καλή και στα δύο ημίχρονα, ουσιαστική και με πνεύμα νικητή μόνο στο πρώτο, η Ιταλία γνώρισε την ήττα στο Σαν Σίρο από τη Γερμανία με ανατροπή (1-2) και πλέον η υπόθεση πρόκριση στο final-4 του Nations League έγινε κάτι παραπάνω από δύσκολη.
Κύρια χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα του αγώνα η συγκέντρωση και το πάθος. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ο Μπαστόνι μεταβίβασε ωραία στον Μπαρέλα, εκείνος βρήκε τον Πολιτάνο που με τη σειρά του τροφοδότησε τον Τονάλι, με τον τελευταίο να τελειώνει τη φάση στέλνοντας την μπάλα στα γερμανικά δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.
Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου ό,τι με κόπο έχτιζε μέχρι τότε γκρεμίστηκε. Σέντρα, κεφαλιά, γκολ 1-1. Η ισοφάριση έκανε ζημιά σε επίπεδο ψυχολογίας, ό,τι και αν δοκίμασε στη συνέχεια ο Σπαλέτι προκειμένου να δώσει ώθηση δεν λειτούργησε. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία ήρθε και η.. μαχαιριά για να δέσει το γλυκό. Κόρνερ, κεφαλιά, γκολ 1-2.
«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την αντίδρασή μας στις στημένες φάσεις και όταν η μπάλα ξεφεύγει από τη ροή, το γνωρίζουμε και το ξέρουν και οι αντίπαλοι χτυπώντας μας εκεί. Θα δουλέψουμε να το διορθώσουμε, αν μείνουμε σε αυτό θα γίνει εμμονή», σχολίασε ο τεχνικός Σπαλέτι.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και μεγάλη δόξα του ιταλικού ποδοσφαίρου Αρίγκο Σάκι τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι πως δεν έχει συγκεκριμένο στιλ. Δεν εφαρμόζει τίποτα συγκεκριμένο και σίγουρα όχι κάτι που της ταιριάζει. Δεν έχει άδικο, για να υπάρχει όμως ταυτότητα χρειάζονται παίκτες προσωπικότητες και αυτοί λείπουν.
Πλέον καλείται να κερδίσει στο Ντόρτμουντ, κάτι που μόνο εύκολο δεν φαντάζει. Παρ’ όλα αυτά τα αποτελέσματα των εξορμήσεών της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (3-1 με Γαλλία, 1-0 με Βέλγιο) αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις αναλύσεις στοιχήματος.
Αγωνιστικά νέα
Ο βασικός την Πέμπτη Καλαφιόρι (στόπερ, Άρσεναλ) τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Μποντζόρνο (Νάπολι) περνώντας στο κέντρο της τριάδας των μετόπισθεν, με τον Μπαστόνι (Ίντερ) να μετακινείται αριστερά, εκεί που αποδίδει καλύτερα. Ο τελευταίος την Πέμπτη εμφανίστηκε αγνώριστα κακός ως κεντρικός στόπερ έχοντας ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε η σκουάντρα ατζούρα.
Από εκεί και μετά στα χαφ θα δούμε Ρίτσι (Τορίνο) αντί Ροβέλα (Λάτσιο) και στην επίθεση Μαλντίνι (Αταλάντα) αντί του απογοητευτικού Ρασπαντόρι (Νάπολι).
Στα φτερά δύσκολα θα διατηρήσουν τη θέση τους οι Πολιτάνο (Νάπολι), Ουντότζι (Τότεναμ). Λογικά δεξιά θα παίξει ο Μπελανόβα (Αταλάντα), ενώ φαβορί την απέναντι πλευρά είναι ο Τζακάνι (Λάτσιο), με εναλλακτική τον Ρουτζέρι (Αταλάντα), αφού ο Καμπιάσο (μπακ χαφ, Γιουβέντους) τέθηκε οριστικά εκτός.
Η αποστολή της Ιταλίας
Τερματοφύλακες: Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (Παρί Σεν Ζερμέν), Άλεξ Μερέτ (Νάπολι), Γκουλιέλμο Βικάριο (Τότεναμ)
Αμυντικοί: Αλεσάντρο Μπαστόνι (Ίντερ), Αλεσάντρο Μποντζόρνο (Νάπολι), Πιέτρο Κομούτσο (Φιορεντίνα), Τζοβάνι Ντι Λορέντσο (Νάπολι), Φεντερίκο Γκάτι (Γιουβέντους), Ματέο Ρουτζέρι (Αταλάντα), Ντέστινι Ουντότζι (Τότεναμ), Μπελανόβα (Αταλάντα).
Μέσοι: Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ), Τσέζαρε Καζαντέι (Τορίνο), Ντάβιντε Φρατέζι (Ίντερ), Σαμουέλε Ρίτσι (Τορίνο), Νικολό Ροβέλα (Λάτσιο), Σάντρο Τονάλι (Νιουκάστλ).
Επιθετικοί: Μουζέ Κιν (Φιορεντίνα), Λορέντσο Λούκα (Ουντινέζε), Ντάνιελ Μαλντίνι (Αταλάντα), Ματέο Πολιτάνο (Νάπολι), Τζάκομο Ρασπαντόρι (Νάπολι), Ματία Τζακάνι (Λάτσιο)
Προπονητής: Λουτσιάνο Σπαλέτι
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Bet builder
G/G+Over 2,5
Ειδικά στοιχήματα
Over 3 (A.H.)
Κίτρινη κάρτα Μπαστόνι
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Βαθμολογία
Θ | ΟΜΑΔΑ | Β | ΑΓ | Ν | Ι | Η | ΓΚΟΛ | +/- |
---|
Προηγούμενοι αγώνες

ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ | ΗΜ. | ΣΚΟΡ | ΤΕΛ. |
---|

ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ | ΗΜ. | ΣΚΟΡ | ΤΕΛ. |
---|
Επόμενοι αγώνες

ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ |
---|

ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ |
---|
Under / Over

GOAL | OVER | UNDER | ΑΓΩΝΕΣ |
---|

GOAL | OVER | UNDER | ΑΓΩΝΕΣ |
---|
Goal / NoGoal

GOAL | NO GOAL | ΑΓΩΝΕΣ |
---|

GOAL | NO GOAL | ΑΓΩΝΕΣ |
---|
Συνολικά Goal

0-1 | 2-3 | 4-6 | 7+ |
---|

0-1 | 2-3 | 4-6 | 7+ |
---|
Ημίχρονο/Τελικό

ΗΜ/ΤΕΛ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|

ΗΜ/ΤΕΛ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|
Ακριβές σκορ

ΣΚΟΡ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|

ΣΚΟΡ | ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ |
---|
Goals/15λεπτο

15ΛΕΠΤΟ | ΥΠΕΡ | ΚΑΤΑ |
---|

15ΛΕΠΤΟ | ΥΠΕΡ | ΚΑΤΑ |
---|
Παίκτες με περισσότερες κάρτες (κίτρινες / κόκκινες)

ΠΑΙΚΤΗΣ | ΚΙΤΡΙΝΕΣ | ΚΟΚΚΙΝΕΣ |
---|

ΠΑΙΚΤΗΣ | ΚΙΤΡΙΝΕΣ | ΚΟΚΚΙΝΕΣ |
---|
Παίκτες με περισσότερα goal

ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL |
---|

ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL |
---|
Top Scorers

ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL | ΠΕΝΑΛΤΙ | 1ος ΣΚΟΡΕΡ |
---|

ΠΑΙΚΤΗΣ | GOAL | ΠΕΝΑΛΤΙ | 1ος ΣΚΟΡΕΡ |
---|
H2H


ΗΜ/ΝΙΑ | ΑΓΩΝΑΣ | ΗΜ. | ΣΚΟΡ | ΤΕΛ. |
---|