Βαθιά βαθμολογική ανάσα και σπουδαίο διπλό στην Καταλανία επί της Χιρόνα (0-1). Κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε με γκολ του Κάρλος Βιθέντε στο 61’. Στη συνέχεια η Χιρόνα αφυπνίστηκε, πίεσε αρκετά όσο πλησίαζε η λήξη της αναμέτρησης, αλλά η Αλαβές αμύνθηκε σωστά, δεν επέτρεψε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο και το κράτησε σχετικά δίκαια.
Ρεκόρ 2-2-1 στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές για τους Βάσκους, που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, ωστόσο είναι ανταγωνιστικοί και χάνουν δύσκολα. Βρίσκονται εκ νέου εκτός επικίνδυνης ζώνης στη βαθμολογία ισπανίας και, παράλληλα, ο Κοουδέτ, ο οποίος είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και κινδύνευε με απόλυση σε περίπτωση νέας ήττας, κέρδισε πολύτιμο χρόνο.
Στο «Μεντιθορόθα» η Αλαβές έρχεται από εννέα διαδοχικά Under και τέσσερα σερί No Goal. Το πρόβλημα είναι ότι νίκησε μόνο τα δύο εξ αυτών (Μαγιόρκα και Βιγιαρεάλ), ενώ υπέστη τέσσερις ήττες στο ίδιο διάστημα.