Χαμογέλασε η κλήρωση του Conference League στον ΠΑΟΚ, καθώς μία πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, δεν πρέπει να θεωρείται τόσο μακρινό σενάριο πλέον.
Οι στοιχηματικές εταιρίες διαψεύστηκαν συντριπτικά από τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς οι «Δικέφαλος» πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League με το ευρύ 5-1 επί των Κροατών.
Την Παρασκευή η κληρωτίδα στη Νιόν «έκλεισε» το μάτι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται μία ανεπανάληπτη πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό. Στον δρόμο για τα ημιτελικά, ο Βασίλης Τσιάρτας έφερε τη βελγική Κλαμπ Μπριζ, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στους «4» ο αντίπαλος θα προκύψει από το ζευγάρι Φιορεντίνα-Βικτόρια Πλζεν.
Μόνο απαγορευτική δεν θεωρείται η διασταύρωση για τους «ασπρόμαυρους». Αφενός, διότι το ζευγάρι με τη Μπριζ είναι αρκετά ισορροπημένο, αν όχι ελαφρώς υπέρ ενός σοβαρού και πολύ καλού ΠΑΟΚ στο «χορτάρι». Αφετέρου, γιατί αν υποθέσουμε πως προκρίνεται η Φιορεντίνα από το άλλο ζευγάρι, ασφαλώς και δεν αποτελεί μεγαθήριο, ενώ οι μεταξύ τους αναμετρήσεις το 2016 για τη φάση των ομίλων του Europa League (0-0 και νίκη με 3-2 στην Ιταλία) μπορούν να αποτελέσουν οδηγό.
Τα προγνωστικά στοιχήματος μιλούν για ένα εξ’ ορισμού «50ρίσιο» ζευγάρι, κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις πρόκρισης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του, ρίχνουν πάντως κλεφτές ματιές προς την «ΟΠΑΠ Αρένα», προκειμένου να πετύχουν κάτι ανεπανάληπτο.
Οι αναμετρήσεις με τους Βέλγους είναι στις 11 Απριλίου (22:00) στo «Γιαν Μπρέιντελ» και η ρεβάνς της «Τούμπας» μία εβδομάδα αργότερα (18/4, 19:45).