* 5 διπλά στις 6 τελευταίες επισκέψεις της μετρά η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Βίγκο (1-0-5).
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΛΤΑ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Facts Αγώνα

ΘΕΛΤΑ
Ρεπορτάζ
Στις απογοητεύσεις της σεζόν, πολύ κατώτερη των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν με τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Χωρίς ένταση στην άμυνα και φαντασία στην επίθεση, ηττήθηκε δίκαια στο «Ιπουρούα» από την Εϊμπαρ (2-0) και συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη.
Με έξι διαδοχικά under, παράγει λίγες φάσεις και σκοράρει ελάχιστα, ενώ έχει ακόμα άσφαιρο τον ηγέτη της επίθεσής της, Ιάγο Ασπας, ο οποίος μάλιστα έχασε πέναλτι την Κυριακή.
Το σημερινό παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι κάτι σαν τελικός για τον Φραν Εσκριμπά, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, σε περίπτωση νέας αποτυχίας, θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.
«Ολη την εβδομάδα δουλέψαμε καλά και μιλήσαμε για τα λάθη που έχουν γίνει. Δεν συμφωνώ με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, ούτε μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω τα περί απόλυσής μου. Η μόνη σκέψη μου είναι να νικήσουμε. Η ομάδα είναι απομονωμένη από όλο αυτό το θόρυβο» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Εσκριμπά.
Αγωνιστικά νέα
Το μόνο θετικό είναι ότι δεν αναφέρονται απουσίες. Εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους έμειναν οι αναπληρωματικοί Χουνκά (μπακ), Πιόνε Σίστο (εξτρέμ), Μποβί (φορ) και Νταβίντ Κόστας (στόπερ). Δεν αναμένονται πολλές αλλαγές.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Ρεπορτάζ
Τέλος στο εντός έδρας αήττητο σερί των 12 μηνών, 0-1 από τη Βαλένθια το περασμένο Σάββατο. Αμφισβητούμενο το γκολ με το οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή της και έφτιαξε φάσεις για να ισοφαρίσει, μεταξύ των οποίων ένα δοκάρι με τον Ινιάκι Γουίλιαμς.
Τρεις σερί εκτός έδρας ισοπαλίες φέτος, απέναντι σε Χετάφε (1-1), Μαγιόρκα (0-0) και Λεγκανές (1-1). Εξι διαδοχικά under μακριά από το Μπιλμπάο. Μόλις τρεις νίκες στις τελευταίες 13 εκτός έδρας υποχρεώσεις της (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 6 ήττες).
«Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως πάντα. Ξέρουμε ότι η Θέλτα διαθέτει παίκτες με υψηλή τεχνική κατάρτιση. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα έχουμε πρόβλημα. Ακόμα και να είσαι πρώτος στη βαθμολογία, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης» εξηγούσε χθες ο Βάσκος τεχνικός Γκαΐθκα Γκαριτάνο.
[bwin]
Αγωνιστικά νέα
Χτύπησε και μένει έξω 2-3 εβδομάδες ο αριστερός μπακ Γιούρι Μπερσίτσε (7/0). Δεν ταξίδεψαν στο Βίγκο μετά από απόφαση του προπονητή τους οι Μπενιάτ (χαφ, 7/0), Κόρδοβα (εξτρέμ, 3/0) και Σαν Χοσέ (αμυντικός μέσος, 1/0). Κλασικό 4-2-3-1 από τον Γκαριτάνο, με τον έμπειρο Μπαλενθιάγα στα αριστερά της άμυνας.